ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ
Ε.Π.Ε.ΑΝ.


ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πολύ αγαπητού μέλους μας και ικανού σπηλαιολόγου Γιώργου Λαζανά ύστερα από τρίμηνη πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω του αρκετά προχωρημένου της ηλικίας του.
Ο Γιώργος Λαζανάς έφυγε πλήρης ημερών και εν ειρήνη, στην ηλικία των 102 ετών, αφού προηγουμένως, καθόλη τη διάρκεια της ενεργούς ζωής του από το 1968 και μέχρι το 1992 μας είχε ακολουθήσει σε πλήθος εξερευνήσεων σπηλαίων σε όλη την επικράτεια.
Ο ενθουσιασμός του, η ενεργητικότητά του και ο πράος χαρακτήρας του θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές των σπηλαιολόγων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΝΑΣ

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, εκτός των άλλων σπηλαιολογικών του ερευνών, πρωτοστάτησε στην ανακάλυψη και εξερεύνηση του περίφημου λιμναίου σπηλαίου "Δρακότρυπα" της Αναβρυτής ορεινής Ναυπακτίας αλλά και βοήθησε ενεργά στην κινηματογράφηση των εξερευνήσεων των σπηλαίων, "Βύθακα" Δυρού, "Μπουντρούμι" Ροδινής Αχαϊας, "Απατη Τρύπα" Κολλινών Αρκαδίας, "Κάψια" Τριπόλεως και "Λέγκω" Δέσης Τρικάλων, ντοκιμαντέρ τα οποία όταν ψηφιοποιηθούν θα αποτελούν για μας ζωντανή ανάμνηση των δραστηριοτήτων του.
Το Κέντρο Σπηλαιολογικών Ερευνών της Ε.Π.Ε.ΑΝ. (Εταιρεία Πνευματικής και Επιστημονικής Αναπτύξεως) αναγνωρίζοντας την συμβολή του στη Σπηλαιολογία της χώρας μας, τον ετίμησε πρόσφατα με το Αριστείο Αξίας της Εταιρείας μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ε.ΑΝ. με την παρούσα ανακοίνωση, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα τον δεχτεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καθ. Δρ. Κων/νος Μερδενισιάνος
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Τσεκλένης

Web design: Zachos Terzakis            
zachos@terzakis.com           
-- Impressum --