Κλειώ-Δανάη Οθωναίου
Κλειώ-Δανάη ΟθωναίουΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κλειώ Δανάη Οθωναίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 6 ετών παίρνει τα πρώτα της μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Ξάνθης. Λίγα χρόνια αργότερα εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει τις σπουδές της πάνω στη μουσική μέχρι το 2000, που παίρνει Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου [¶ βραβείο] με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή από το Αττικό Ωδείο Αθηνών.
Παράλληλα με την μουσική της πορεία φοιτά για ένα χρόνο στη Δραματική Σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά.
Το 2002 εισάγεται στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ'όπου και αποφοιτά το 2005.
Παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού με τη Χαρά Κεφαλά και με τη σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Το 1997 συνεργάζεται ως πιανίστα με το Θέατρο Τέχνης στην παράσταση "Σοφολογιότατες" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη.

Τη θεατρική περίοδο 2003-2004 συνεργάζεται επίσης ως πιανίστα με την "Πειραματική Σκηνή" του Εθνικού Θεάτρου στο έργο του Λ. Τολστόι "Η σονάτα του Κρώυτσερ" σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου.

Το 2005 συμμετέχει στο χορό στην παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου "Ορέστεια" σε σκηνοθεσία Δημ Λιγνάδη.

Τον Ιούνιο του 2005 εμφανίζεται στη Μικρή Επίδαυρο με την παράσταση "Έξοδος" σε σκηνοθεσία Δημ. Λιγνάδη (Μήδεια).

Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στη "Μήδεια" του Ευριπίδη στο χορό σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Τη θεατρική περίοδο 2005-2006 συμμετέχει στην παράσταση "Η τραγική ιστορία του Δρ. Φάουστους" (Καθηγητής) σε σκηνοθεσία Δημ. Λιγνάδη, (Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου).

Τη θεατρική περίοδο 2005-2006 συμμετέχει στην παράσταση "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή (χορός) σε σκηνοθεσία Ε. Θεοδώρου (Νέα Σκηνή Εθνικού Θεάτρου).

Τη θεατρική περίοδο 2006-2007 πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Δον Κάρλος" του Φρήντριχ Σίλερ (Βασίλισσα Ισαβέλλα) σε σκηνοθεσία Κων. Αρβανιτάκη (Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ).

Το καλοκαίρι του 2008 πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Ματωμένος Γάμος" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (Νύφη) σε σκηνοθεσία Κων. Τσάνου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης).

Τη θεατρική περίοδο 2008-2009 πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Ο Συλλέκτης" του Τζων Φάουλς (Μιράντα) σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο.

Tο καλοκαίρι του 2009 πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Δον Κιχώτης" (Δουλτσινέα) σε σκηνοθεσία Γ.Καραχισαρίδη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης)

Tο καλοκαίρι του 2011 συμμετέχει στην παράσταση "Σκηνοβάτες" (Σεμέλη) σε σκηνοθεσία Σ.Φασουλή (Εθνικό Θέατρο)
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Την περίοδο 2006-2007 πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του MEGA "Μαζί σου", σε σενάριο Κώστα Βαζάκα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη.

Την περίοδο 2007-2008 πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο" σε σενάριο ¶ννας Χατζησοφιά- Χάρη Ρώμα και σκηνοθεσία Χρήστου Παλιγιαννόπουλου.


othonaiou@epean.org
othonaiou@epean.org

Κλειώ-Δανάη Οθωναίου